۰۴
اسفند

ترخیص کالا

ترخیص کالا به یک فرآیند گمرکی که توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی وی جهت صادرات و واردات کالا اطلاق می‌گردد.

در این فرآیند کالا  با انجام تشریفات گمرکی از محل انبارهای گمرک خارج می‌گردد.

جهت ترخیص قطعی کالا در ایران باید اسناد و مدارک و مجوزات لازم پس از رسیدن کالا توسط شرکت حمل کننده به انبار گمرک توسط ترخیص کار آماده گردد.

اسناد و مدارک مورد نیاز باید توسط ترخیص کار باید از طریق درگاه اینترنتی در سامانه گمرک www.epl.irica.ir بارگذاری شوند و سپس ترخیص کار با ارائه اسناد در گمرک تشریفات گمرکی را انجام دهد.

رویه های مختلف گمرکی ترخیص کالا

کالاهایی که جهت واردات و صادرات به گمرک وارد می‌شوند رویه های متفاوتی دارند . بسته به نوع آن باید اسناد و مدارک لازم تهیه و تنظیم گردد.

  1. ورود قطعی

کالاهایی که جهت ورود قطعی به گمرک وارد می‌شوند جهت استفاده و مصرف نهایی به کشور وارد می‌شوند.

  1. ورود موقت

گاهی اوقات کالاها با اهداف خاصی به کشور وارد می‌شود . پس از آن منظور به کشور مبدأ برگردانده می‌شوند . این کالاها ظرف مدت معینی که گمرک تعیین می‌نماید بدون کوچکترین دخل و تصرف در آن از کشور خارج می‌گردند. بعنوان مثال میتوان واردات کالا جهت استفاده نمایشگاهی نام برد.

  1. کالای مرجوعی

هرگاه کالا به هر دلیلی نتواند از گمرک خارج شود به کشور مبدأ مرجوع می‌شود . از عمده این دلایل میتوان به عدم صدور مجوز وزارت بهداشت یا استاندارد نام برد.

  1. ترانزیت خارجی

کالاهایی که به منظور ترانزیت خارجی وارد گمرک کشور می‌شوند . صرفاً جهت عبور از خاک کشور وارد کشور می‌شوند ، سپس به مقصد دیگری در خارج از کشور انتقال داده می‌شوند.

  1. ترانزیت داخلی

این کالاها با هدف ترانزیت داخلی وارد کشور می‌شوند و سپس در گمرک دیگری در داخل کشور تشریفات گمرکی جهت ترخیص قطعی انجام می‌گیرد.

  1. صدور قطعی (صادرات قطعی)

هنگامی که کالا جهت مصرف نهایی در کشور مقصد دیگری وارد گمرک می‌شود پروانه صدور قطعی صادر می‌شود.

  1. صدور موقت (صادرات موقت)

هنگامی کالا به منظور خاصی از کشور خارج می‌گردد و سپس بدون کوچکترین دخل و تصرف و تغییری در زمانی معین به کشور مبدأ برمی‌گردد پروانه صدور موقت صادر می‌گردد.